Stadig plads til nichewebshops

Indenfor e-handel taler vi om, at udviklingen går mod store samlede webshops. Et godt eksempel på dette er amerikanske Amazon, der i stedet for blot at sælge bøger, som chef Jeff Bezos oprindeligt startede med, nu er en butik hvor du næsten kan købe alt mellem himmel og jord.

Men det betyder ikke, der ikke stadig er plads til nichewebshops.

Hvis du er dygtig til at drive e-handel, forstår dig på online markedsføring og har mulighed for ikke at hive en løn ud i de første måneder er der stadig mulighed for at lave en spændende forretning på at være webshopejer i Danmark:

Vælg det, de andre ikke synes er spændende

Et godt tip er at vælge de ting, de andre ikke synes er spændende. Det er svært at åbne en webshop med eksempelvis mobiltilbehør eller forbrugerelektronik, fordi at så mange eksisterer i forvejen og ikke fordi at forretningen er fantastisk god. Ikke den gode bundlinje, men den almindeligt spændende produkt.

Vælger du et produkt andre ikke automatisk synes er spændende har du også en spændende forretning.

Et godt eksempel på dette er Peter Christensen, der med sin makker har stiftet den Roskilde-baserede webshop Stigefabrikken.dk. Som navnet antyder er det her, du køber dine stiger, stilladser, trapper, skunklemme og lignende fremover.

Næppe et produkt der holder dig oppe om natten i ren og skær spænding. Men det er et produkt, der er et stort og kontinuerligt behov for, hvor avancerne er udmærkede og hvor lageret er en sådan udfordring at det holder andre fra at starte forretning. Alt sammen er med til at skabe et bedre udgangspunkt for Peter, der har valgt at starte op alligevel.

Fokus på markedsføringen

Det vigtigste i din kommende webshop er markedsføringen. Hvordan får du dine kunder ind?

Du har en række muligheder, når du skal til at arbejde med online markedsføring:

  • Søgemaskineoptimering handler om at få så meget ud af de organiske søgeresultater som muligt – her betaler du ikke per klik, men du betaler for den tid du bruger på at søgeoptimere din side
  • Google AdWords er en god måde at få salg ind på med det samme
  • Facebook-annoncering er også et spændende og lidt nyere medie, du kan arbejde med

Allier dig med venner, der har kompetencer inden for online markedsføring eller benyt dig af grupper som UngIværk og Iværksætter Netværk på Facebook hvor du kan få gratis hjælp blot ved at spørge inde i gruppen.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *